E-mail cím

info@rotaqua.hu

Telefonszám

06 72 347 285

Cégünkről

30+

Év tapasztalata
Rólunk

Lojalitás és professzionalitás!

A Társaság egyet jelent a megbízhatósággal és az állandósággal.

A folyamatos konzultáció, a gyors reakció, az egyedi esetek minden részletre kiterjedő átvizsgálása és a szakértelem a minőségi szolgáltatás záloga. A Társaság munkaetikájának mindenkori alappillére a pontosság – mind a határidők, mind az alaposság tekintetében.

1955
A jogelőd

Megkezdődik a munka

A jogelőd szervezet, a Mecseki Ércbányászati Vállalat (MÉV) Kutató-Mélyfúró üzeme 1955-től végezte a magyarországi uránkutatáshoz kapcsolódó fúrásos kutatási munkálatokat.

1990
Szintlépés

Megalakul a Rotaqua Kft.

A MÉV stratégiai területnek tekintette a mélyfúrási eszközök és tapasztalt szakembergárda egy részének megtartását, ezért többségi tulajdonosával és a húsz egykori dolgozó pénzbeni betétjével 1990-ben megalakította a Rotaqua Kft.-t.

1996
Tulajdonosváltás

100%-os tulajdonba kerül a cég

Az akkori tulajdonosok a cég értékesítése mellett döntöttek, amely 1996-ban került 100%-ban a jelenlegi tulajdonosok birtokába.

A jelenben...
Napjainkban

A fejlődés és stabilitás évei

A Társaság éveken át tartó eszközpark fejlesztéssel és a minőség előtérbe helyezésével a fő tevékenységi körében – földtani kutatás, magfúrás – magyarországi piacvezető pozíciót ért el.

Cégtörténet

A Rotaqua Kft. 1990-ben alakult az egykori Mecseki Ércbányászati Vállalat (MÉV) Kutató-Mélyfúró üzeméből. A jogelőd szervezet 1955-től végezte a magyarországi uránkutatáshoz kapcsolódó fúrásos kutatási munkálatokat, amelyek a fiatal üledékkel kitöltött mély medencék kivételével az egész ország területére kiterjedtek.

A MÉV stratégiai területnek tekintette a mélyfúrási eszközök és tapasztalt szakembergárda egy részének megtartását, ezért többségi tulajdonosával és a húsz egykori dolgozó pénzbeni betétjével 1990-ben megalakította a Rotaqua Kft.-t.

A 90-es évek közepéig a hazai mélyfúrás piaca – a bányászati és földtani kutatások beszűkülése miatt – tovább csökkent, a társaság magas működési költségeit nem fedezte az árbevétel, és évekig tartó veszteséges működési időszak következett. Az akkori tulajdonosok a cég értékesítése mellett döntöttek, amely 1996-ban került 100%.ban a jelenlegi tulajdonosok birtokába. Az új vezetés rövid távú célja a túlélés biztosítása volt, ennek érdekében jelentős lépések történtek a működési költségek csökkentésére, valamint a tevékenységek színvonalának emelésére.

A Társaság éveken át tartó eszközpark fejlesztéssel és a minőség előtérbe helyezésével a fő tevékenységi körében – földtani kutatás, magfúrás – magyarországi piacvezető pozíciót ért el, majd a környező országok (Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Románia) is részt vett a főprofilját képező munkákban.

A Társaság 20 modern fúróberendezéssel és 64 fő kiváló és magasan képzett szakértővel rendelkezik.